• Underbar bastu byggd av JND
  • Underbar bastu byggd av JND

ROT-avdrag & ROT-arbete

ROT = Reparation (underhåll) samt Ombyggnad och Tillbyggnad

När du anlitar JND BYGGTEKNIK för ROT-arbete, det vill säga renovering eller underhållsarbete, så kan du få göra avdrag från din skatt. Det gäller även för ombyggnad eller tillbyggnad. Skatten du kan dra av är för arbetskostnader men inte för material- och resekostnader.

Skatteverket har förstås vissa krav för att du ska få göra ROT-avdrag och ett av dem är att arbetet ska utföras i eller i nära anslutning till en bostad som du äger och som du bor i när arbetet utförs. Bostaden kan också vara en fritidsbostad om du står som ägare på den.

Ett annat krav är att det inte är en nybyggnation eller tillbyggnad på ett nytt hus. Ett hus anses vara nybyggt i fem år och under den tiden är det befriat från fastighetsavgiften.

Du som köpare av ROT-tjänster ansöker inte själv om ROT-avdraget utan det gör vi som har utfört arbetet åt dig. Meddela oss i förväg om du tänkt nyttja ditt ROT-avdrag så drar vi av en del av arbetskostnaden direkt på fakturan för dig. Tänk på att även meddela oss om du redan nyttjat en del av avdraget så att det blir rätt. Du som beställer ROT-arbetet har själv ansvaret för att alla villkor är uppfyllda, annars har vi rätt att ta ut hela summan.

Sammanlagt max 50 000 kronor per person och år kan dras av totalt i ROT- och RUT-avdrag. Om du kan ta del av avdraget eller inte beror bland annat på vilka andra avdrag du har gjort samt hur mycket skatt du har betalat in under året via din inkomst.

Det här var en mycket kortfattad information, för fullständig information och bestämmelser, vänligen besök Skatteverkets webbplats. Där kan du också räkna ut hur mycket avdraget kan bli och även se hur mycket avdrag du har nyttjat i år och tidigare år. Välkommen att kontakta oss för frågor.

Snabbanslutning